divendres, 8 de maig del 2015

UNA PRIMAVERA PLENA DE CONCERTS DE L’ESQUITX I L’ESPURNA

El passat 11 d’abril, L’esquitx i L’espurna van participar a la 48a Trobada Taller del SCIC a Vilafranca del Penedès. Durant tot el dia van conviure amb altres corals del Secretariat, assajant el repertori comú que portaven après. Les directores dels tallers van ser la Gemma Tatay (amb el grup dels mitjans), Jaume Sala  (amb el grup de Grans de l’Esquitx) i la Glòria Coma (amb el grup dels grans de L’Espurna), i amb ells van acabar de preparar les cançons que cantarien al concert.
El concert es va celebrar a la Basílica de Santa Maria, i fou una mostra del treball musical realitzat durant el matí. Aquesta trobada ha resultat ser una bona oportunitat pels cantaires dels cors infantils de la família, perquè han pogut treballar amb directors convidats, formant part d’un  cor més nombrós.
Per una altra banda, el passat 24 d’abril, L’espurna, juntament amb el Cor de Can Ponsic i L’esquellerinc van participar al concert organitzat des del districte de Sarrià-Sant Gervasi al Centre Cívic Pere Pruna de Barcelona. Els cors infantils del districte han participat per primer cop en aquest cicle coral i esperem ser-hi en properes edicions.
La primavera no ha acabat encara i continuen els concerts: el grup de grans de l’Esquitx participarà el dissabte, 16 de maig a les 12.30h  en un concert amb 500 nens i nenes provinents de corals d’arreu de Catalunya a l’Auditori de Barcelona amb una temàtica ben especial que porta per títol, En clau de musical! I els grups de petits participaran al Juguem Cantant del Barcelonès, una trobada pensada pels cantaires més petits de les corals on, com ja indica el nom de la trobada que organitza anualment la demarcació del Barcelonès del SCIC, combina l’assaig i el concert amb el joc. El concert es celebrarà el diumenge, 17 de maig a les 12.30h a la Sala d’actes de l’Escola Pia del Carrer Balmes de Barcelona.

Una activitat frenètica que no s’atura amb l’arribada de l’estiu que ens portarà el Concert de final de curs, que celebraran conjuntament L’esquitx, L’espurna i el Cor Jove. Serà el proper diumenge 14 de juny a les 12h, a……. Us hi esperem!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Com va començar tot...

L'estiu de 1966, veient la llarga llista de nens que volien cantar a L'Esquitx, vàrem decidir organitzar un nou grup, dirigit per la Isabel Caballé i la Mercè Fiol. Començàrem l'octubre d'aquell mateix any, amb el nom de "L'Esquitx de Lesseps", ja que assajàvem en aquella parròquia. A partir del curs 1968-1969 ens vàrem dir L'Espurna. En principi érem dos grups. Actualment, en som 4, perquè el 1977 es va fundar el nostre Cor juvenil. Amb motiu del XVè aniversari de la nostra entitat, varem fundar la Coral de Pares, avui Mata de Jonc. Activitats i concerts L'Espurna, juntament amb altres cors, té l'honor de ser coral fundadora del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC). Les nostres veus s'han pogut sentir per molts indrets de Catalunya, com també a less Ille Balears, al País València i a Madrid. L'estiu del 1998 vam fer un viatge per Alsàcia i en vam obtenir molt bones crítiques. L'Espurna ha col·laborat amb formacions tan importants com l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) o l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i ha participat en estrenes i obres importants